Fermer

La Lys à Astene

Fabricant

Emile Claus

Période et datation

19de eeuw
(circa 1885)

Het landelijke leven op de oevers van de Leie in Astene is een van de favoriete thema’s in het werk van Emile Claus. In deze streek verbracht hij zijn zomers en vanaf 1886 vestigde hij zich er permanent. Het zonlicht speelt in Claus’ werk een cruciale rol. De manier waarop hij de twee kinderen in tegenlicht heeft geschilderd heeft is een bekoorlijk procédé dat hij meermaals toepaste. Mettertijd, en vooral in zijn latere impressionistische of ‘luministische’ doeken, wordt het licht dat in De Leie in Astene reeds sterk aanwezig is, een allesomvattende zomers zonlicht.

Détails

Sujet
Catégorie
Matériaux
olieverf op doek
olieverf, doek
Dimension
geheel, height: 73.5 cm
geheel, width: 115 cm
met lijst, height: 105 cm
met lijst, width: 145.5 cm
met lijst, depth: 9 cm
zonder lijst, depth: 9.5 cm

Identification

Lieu
Numéro d'inventaire
0000.GRO0025.I

Linked open data

Permalink
IIIF manifest
Copyright
Musea Brugge s'engage à rendre ses données disponibles sous forme de données ouvertes utilisables. Les images d'œuvres d'art qui ne sont pas soumises à des restrictions de droits d'auteur sont donc publiées sous la licence Creative Commons Zero. Ils peuvent être utilisés librement.

Articles connexes à notre collection