Close

The Lys at Astene

Manufacturer

Emile Claus

Period and date

19de eeuw
(circa 1885)

Het landelijke leven op de oevers van de Leie in Astene is een van de favoriete thema’s in het werk van Emile Claus. In deze streek verbracht hij zijn zomers en vanaf 1886 vestigde hij zich er permanent. Het zonlicht speelt in Claus’ werk een cruciale rol. De manier waarop hij de twee kinderen in tegenlicht heeft geschilderd heeft is een bekoorlijk procédé dat hij meermaals toepaste. Mettertijd, en vooral in zijn latere impressionistische of ‘luministische’ doeken, wordt het licht dat in De Leie in Astene reeds sterk aanwezig is, een allesomvattende zomers zonlicht.

Details

Subject
Category
Materials
olieverf op doek
olieverf, doek
Dimension
geheel, height: 73.5 cm
geheel, width: 115 cm
met lijst, height: 105 cm
met lijst, width: 145.5 cm
met lijst, depth: 9 cm
zonder lijst, depth: 9.5 cm

Identification

Location
Inventory number
0000.GRO0025.I

Linked open data

Permalink
IIIF manifest
Copyright
Musea Brugge is committed to making its data available as usable open data. Images of works of art which are not subject to copyright restrictions are therefore published under the Creative Commons Zero licence. These may be used freely.

Related items